ေဆး၀ါးအသံုးျပဳမွ၊ အားျဖည့္ေဆးေတါကိုအသံုးျပဳမွ၊ ဒါမွမဟုတ္ အားကစားခန္းမမွာေလ့က်င့္ခန္းလုပ္မွ သင့္က်န္းမာေရးေကာင္းေစႏိုင္တာမဟုတ္ပါဘူး။ သုေတသနျပဳသူေတြရဲ႕ ေနာက္ဆံုးေလ့လာခ်က္အရ ရပ္ကြက္ေစ်းထဲမွာ ေရာင္းခ်ေနတဲ့အစားအစာတစ္ခ်ိဳ႕ကို စားသံုးရင္း သင့္က်န္းမာေရးအတြက္ မ်ားစြာအက်ိဳးရွိတယ္လို႕ သိရပါတယ္။
ေန႔စဥ္ပန္းသီးတစ္လံုးစားေပးရင္ ေသြးေၾကာပိတ္ဆို႕မႈျဖစ္ႏိုင္တဲ့ မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာအဆင့္ ၂၃ ရာခိုင္ႏႈန္းက်ဆင္းသြားႏိုင္တဲ့အျပင္ ေသြးေၾကာသန္႕စင္ေရးအတြက္
အေရးပါတဲ့ ေကာင္းတဲ့ကိုလက္စထေရာအဆင့္ ၄ ရာခိုင္ႏႈန္းျမင့္တက္သြားႏိုင္တာမို႕ ႏွလဲုးေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ထက္၀က္ခန္႔ ေလ်ာ့ခ်ႏိုင္တယ္လို႕ သုေတသီေတြကေဖၚျပထားပါတယ္။ ပန္းသီးမွာ ကိုလက္စထေရာကို ျပဳျပင္ႏိုင္တဲ့ Polyphenols ေတြမ်ားပါ၀င္လို႕ပါလို႕ ေလ့လာမႈကို ဦးေဆာင္သူ Florida တကၠသိုလ္မွ Bahran H.Arjmandi ကေျပာပါတယ္
အေရးပါတဲ့ ေကာင္းတဲ့ကိုလက္စထေရာအဆင့္ ၄ ရာခိုင္ႏႈန္းျမင့္တက္သြားႏိုင္တာမို႕ ႏွလဲုးေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ထက္၀က္ခန္႔ ေလ်ာ့ခ်ႏိုင္တယ္လို႕ သုေတသီေတြကေဖၚျပထားပါတယ္။ ပန္းသီးမွာ ကိုလက္စထေရာကို ျပဳျပင္ႏိုင္တဲ့ Polyphenols ေတြမ်ားပါ၀င္လို႕ပါလို႕ ေလ့လာမႈကို ဦးေဆာင္သူ Florida တကၠသိုလ္မွ Bahran H.Arjmandi ကေျပာပါတယ္
(၂) ေရာဂါပိုးမႊားေတြကို တြန္းလွန္ႏိုင္ေအာင္ မုန္လာဥနီစားပါ

(၃) ကင္ဆာေရာဂါမွကာကြယ္ႏိုင္ေအာင္ လိေမၼာ္သီးစားပါ

(၄) ေလျဖတ္ႏိုင္ျခင္းမွကာကြယ္ႏိုင္ေအာင္ ငွက္ေပ်ာသီးစားပါ

(၅) အရိုးသန္မာေအာင္ ၾကက္သြန္နီစားပါ
ေန႕စဥ္ၾကက္သြန္နီအစိမ္း ဒါမွမဟုတ္ ခ်က္ၿပီးသားခြက္တစ္၀က္စာ စားေပးရင္ သင့္အရိုးသိပ္သည္းဆ ၄ ရာခိုင္ႏႈန္း တိုးတက္လာႏိုင္တယ္လို႕ဆိုပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီမွာပါ၀င္တဲ့ ဆာလဖာျဒပ္ေပါင္းေတြဟာ အရိုးကို ေထာက္ပံ့ႏိုင္လို႕ပါလို႔ သုေတသီေတြကဆိုပ္တယ္
Tips
လိေမၼာ္ခြံ၊ ေရွာက္ခြံေတြမွာ ကင္ဆာကို တြန္းလွန္ႏိုင္တဲ့ Liminoids ေတြ ျပည့္၀စြာပါ၀င္ပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ လိေမၼာ္ခြံ၊ ေရွာက္ခြံေတြကို လႊင့္မပစ္ဘဲ ဟင္းခ်ိဳထဲ ထည့္ခ်က္ပါ၊ ယိုထိုးစားပါ။
Tips
ခရမ္းသီမွာ ေရာင္ရမ္းမႈကို တြန္းလွန္ႏိုင္တဲ့ ပစၥည္းမ်ားစြာပါ၀င္ၿပီး တစ္ပတ္ကို ခရမ္းသီးဟင္းႏွစ္ခြက္ စားသံုးသူေတြဟာ ေသြးေၾကာနဲ႕ အဆီေတြပ်က္ဆီးႏိုင္မယ့္ ေရာင္ရမ္းမႈ ၄၀ ရာခိုင္ႏႈန္းအထိ ေလ်ာ့က်ႏိုင္တယ္လို႕ သုေတသီေတြကဆိုပါတယ္။
No comments:
Post a Comment